Термокам ЕООД

Услуги

Play Video

НАШИТЕ УСЛУГИ

Термографската диагностика превръща проблемите в задачи чрез визуализация с термоизображения. По този начин клиентът може веднага да види какъв е проблемът и какво трябва да се направи, тъй като термоизображението казва повече от думите. Бързото измерване и термичното изобразяване Ви помагат да избегнете грешки и да откриете по-бързо потенциални източници на проблеми, като по този начин Ви спестяват хиляди левове.

Откриване на скрита влага, мухъл, Вик аварии – без разбиване

Скритата влага и мухъл в жилището оказват много вредно влияние върху здравето на обитателите му. Най-чувствителни са хората с алергии и малките деца. Понякога дори нямаме представа, че жилището е обхванато от тези неприятни микроорганизми, тъй като не са налице видими следи. Усеща се само тежката миризма на влага.
Термокамерата установява наличието на влажни петна и мухъл невидими за простото човешко око. Позволява локализиране на източника на теча, преди той да се е разраснал и по този начин спестява значително разходите за ремонт.
Когато наводнявате съседите или те Вас, но не знаете каква е причината, решението на Вашия проблем е професионално термографско обследване. Ние установяваме точното място на теча, Вие отново спестявате пари.

Откриване на течове от покриви и тераси

Термографското обследване показва на експерта проблемните зони по покриви е тераси, дори и те да са незабележими за човешкото око. Позволява с точност да се определят местата, откъдето прониква водата и предизвиква течове и наводнения в жилищните сгради. По този начин може да се извърши частичен ремонт и да не се налага цялостна подмяна и ремонт на покрива/терасата, което спестява хиляди левове и допълнителен стрес за живущите. Извършването на термографско обследване на открити площи в сгради, каквито са покривите и терасите, изисква специфична подготовка и метеорологични условия, затова е необходимо да се свържете с нашите експерти предварително, за да могат те да Ви дадат своите насоки.

Откриване на течове в бани и мокри помещения

Инспекцията с термокамера позволява да се види има ли течове по тръбопровода без да се налага разбиване и къртене на плочките в банята. Чрез термоизображението се визуализира трасето, както на топлата, така и на студената вода и експертът може да извърши детайлен преглед и да установи наличие на проблем. Професионалното термографско обследване позволява да се локализира точното място на теча, като по този начин Ви спестява излишни разходи за разбиване, ремонт, нерви и време. Много често пъти след извършена проверка от наша страна се оказва, че причината за теча е банален или незначителен проблем, който се решава за минути.

Локализиране на течове под земята с ултразвук

Специализираното акустично оборудване е най-ефективният начин за откриване на течове на вода под земята. Когато водата, която е под налягане, изтича от изтичаща тръба, тя създава малки вибрации. С помощта на високочувствителен микрофон, който е поставен на земята, тези вибрации се усилват като звук.

Течовете на подземни води могат да бъдат причинени от редица неща. Това може да включва – движение/надигане на земята, което уврежда тръбите, износване с течение на времето, корозия (което изненадва някои хора), случайни повреди или дори корени на дървета. Откриването на каква точно е причината за подземен теч може да бъде трудно и вероятно ще включва достъп до него, особено ако е необходим ремонт

Звукът от изтичане на подпочвена вода ще варира в зависимост от вида на теча, колко е силен (колко вода изтича), какво е околното пространство (почва, бетон и т.н.) и колко дълбоко е. Обученото откриване на подземни течове ще има не само оборудването да чуе подземни течове, но и обучено ухо, за да ги разпознае.

Позволява да се локализира точното място на проблема и да се отстрани възможно най-бързо , като спестява Вашите пари от загубата на вода, разходи за

Откриване на проблеми с подово отопление

Термовизионната камера Ви показва температурните разлики. Колкото по-голямо е отклонението в температурите, толкова по-видимо е то в термоизображението. Ако например искате да направите видими отоплителните тръби в системата за подово отопление, най-добре е системата да бъде изключена преди огледа, за да позволите на пода да се охлади и след това при посещение на нашия екип да я включите отново на най-високата настройка. Това ще даде най-добър изглед на отоплителните тръби и ще позволи на експертите ни да установят проблема.

ТЕРМОДИАГНОСТИКА ПРИ ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА ЖИЛИЩЕ

Термографското обследване е най-добрия начин за бъдещите купувачи да се запознаят реалното техническо състояние на жилището. С помощта на професионалната термовизионна камера можете да установите невидими за окото проблеми с ВИК инсталациите – течове от спукани тръби, скрита влага, течове от покриви и открити тераси, проблеми с електрическата инсталация, загуба на топлина поради некачествена дограма или неправилен монтаж. За бъдещите купувачи термографското обследване е един напълно оправдан разход, който би могъл да спести хиляди левове и неприятни изненади. От друга страна за продавача, един термографски анализ е сериозно конкурентно предимство и показва на потенциалните купувачи, че имота е в наистина добро състояние , както е и сигнал, че са коректни и честни.

Видеодиагностика на канализация

Фирмата ни предлага професионална видеодиагностика на канали и тръби за откриване на проблеми като спуквания, запушване, затлачване и други. По време на инспекцията в реално време клиентът получава информация за установения проблем посредством изображение и видеоклип. Видеогиагностиката на канали и сифони в жилището позволява да се локализира точното място на проблема без да се налага „разбиване на сляпо“, като спестява време и пари.

Отпушване на канали ф50 /мивки, сифони/

Много често се оказва, че с времето и ежедневната експлоатация, каналите в жилището са запушени от наслагвания или попаднали външни предмети. Това не позволява водата да се оттича и тя се задържа по каналите, което често пъти е причина за течове и лоша миризма. Ние разполагаме със специализираната машина за отпушване и почистване на канализация RIDGID, която със своите 600 оборота в минута ще почисти и най-труднодостъпните и запушени канали. Извършваме професионално отпушване и профилактика на канализация с цел превенция.

Услуги с мини багер и самосвал

УСЛУГИТЕ, КОИТО ИЗВЪРШВАМЕ:

  • Разкриване на течове от тръбопроводи и ремонт – поставяне на скоби, частична подмяна на тръби;
  • Изкопи за тръбопровод и канализация
  • Дренажни работи, изкопи за линейно отводняване на площи;
  • Прокопаване на канали за електрически инсталации
  • Ивични основи;
  • Изкореняване на храсти, подравняване и оформяне на терена

 

В работата си използваме специализирано оборудване, което улеснява навременното и професионално изпълнение на поетите задачи. Нашите мини багери са безценни при всички дребни строителни работи.

При установен теч по тръбопровода, захранващ Вашия имот ние можем да реагираме незабавно и да извършим ремонт и подмяна на тръбата в рамките на един ден и с минимални изкопни работи. Гумените вериги на багера предпазват плочките, настилката и тревата във Вашия имот, а малките размери на багера позволяват достъп и до най-труднодостъпните места.

Строителните работи с мини багер са много ефективни и бързи. Всичко благодарение на малкия размер на този тип оборудване. Малките верижни багери са тесни и леки и услугите с тях могат да се извършват дори в тесен и много застроен район, тъй като тези машини не изискват голямо свободно пространство при въртене и движение

Мини багерът е оборудван с гумени вериги, което го прави лесен за транспортиране на всякакви терени. Със своите гумени вериги той може да се използва за свободно движение в паркове, градини, тротоари, алеи и т.н  Нашите багери са идеалното решение за изкопи за окабеляване и инсталации, канали за ВИК, газ, при подравняване терена, за да се даде възможност за използване на по-тежка техника на място и много други.

Фирмата ни е специализирана в откриването на течове под земята и своевременното им отстраняване, включително извозване на излишните строителни материали /земя, чакъл и др/.

Ако имате нужда от професионалисти, потърсете ни и няма да съжалявате!
Ние държим на клиентите си и на индивидуалното отношение към тях.